Zwemles, waterpolo, BST, PSCRB

Iedereen weet wat er in een zwembad gebeurt: zwemles, sport- en recreatief zwemmen; de kleurige attributen zien we zo voor ons, van zwemgordel tot zwemvlot en loopmat. Maar een reddingsvlot?

Dat wil zeggen veiligheidstrainingen voor zeevarenden (resp. Basic Safety Training en Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats).

Tijdens de Open Dag op 25 september jl. van zwembad Scharlakenhof in Haren liet NTTA het grote publiek zien dat er nóg groter ‘speelgoed’ is. Onder begeleiding van twee instructeurs van NTTA, mochten de bezoekers van de Open Dag ervaren hoe het is om in een reddingsvlot te bivakkeren.

Voor een aantal trainingen worden oefeningen te water gedaan vanaf het maritiem trainingscentrum in de Finse Haven. Om de veiligheid van cursisten tijdens trainingen te waarborgen, maakt NTTA gebruik van zwembad Scharlakenhof. In helder water worden de oefeningen eerst onder gecontroleerde omstandigheden uitgevoerd. Bijvoorbeeld bij het keren van het reddingsvlot kunnen de trainers zien hoe de cursisten de handelingen onder water uitvoeren en indien nodig ingrijpen. Op deze manier leren cursisten om effectief, snel én veilig te handelen.

Verwante cursussen

15 apr 2019
Data beschikbaar 1
Zwemles, waterpolo, BST, PSCRB

NTTA Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NTTA nieuwsbrief.

Check je inbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

 

NTTA

DRTC Groningen B.V.

Bornholmstraat 20
9723 AX Groningen
Telefoon 050 311 73 85
drtcgroningen@drtc.nl

 

Engels

NTTA © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de voorwaarden en de privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1