Eén keer heb ik het schip moeten verlaten

“Brand heb ik helaas wel al een paar keer meegemaakt, waarbij ik één keer daadwerkelijk het schip moest verlaten. We lagen gelukkig langszij, dus konden we via de gangway het schip af.

Ik hoop dat ik het geleerde alleen bij trainingen nodig heb…”, vertelde Michiel Brunt met op zak het 100ste certificaat PSCRB refresher.

Michiel Brunt is nu bijna vier jaren ‘op de wal’. “Momenteel werk ik voor Quercus als docent Hoogspanning STCW, maar ’t wordt tijd om terug te gaan naar zee”. Daarom volgde hij voor de geldige papieren de PSCRB Refresher training.

“Het trainen met de reddingsboten en de MOB vond ik belangrijk, want dit is je laatste redmiddel in geval van nood en aan boord kun je het niet oefenen. Maar ook het oefenen van echte branden blussen tijdens de trainingsdagen in Wijster vond ik erg belangrijk en zeer leerzaam. De instructeurs hebben het ons niet makkelijk gemaakt, maar dat hoort bij zo’n training. Instructeur Bert ten Hof gaf heel nuttige tips en adviezen gedurende de training. Het is goed om te blijven oefenen met refresher trainingen, omdat de technieken van het blussen van branden en het omgaan met reddingsboten continu veranderen”.

In 2016 volgden ca. 1200 mensen NTTA-cursussen. Michiel Brunt was één van hen. Op 4 november 2016 ontving hij zijn bewijs van succesvolle deelname aan de PSCRB Refresher.

Verwante cursussen

Eén keer heb ik het schip moeten verlaten

NTTA Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NTTA nieuwsbrief.

Check je inbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

 

NTTA

DRTC Groningen B.V.

Bornholmstraat 20
9723 AX Groningen
Telefoon 050 311 73 85
drtcgroningen@drtc.nl

 

Engels

NTTA © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de voorwaarden en de privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1